fbpx

sociale media uitbesteding

Zonder zorgen organisch groeien op bijvoorbeeld Instagram, Facebook of LinkedIn om nieuwe klanten aan te spreken. Door jouw sociale media aan mij uit te besteden, behaal je stap voor stap meer resultaat met jouw sociale media. Niet meer zomaar iets proberen, maar elke dag bouwen aan een online bereik en interactie met jouw potentiële klant om jouw doelen te behalen.

level up jouw sociale media marketing

Door jouw sociale media uit te besteden, haal je direct een bak met kennis én een frisse blik in huis. Twee ingrediënten om jouw sociale media een boost te geven in betrokkenheid en bereik onder potentiële klanten.

Sociale media bevat meer dan af en toe een bericht plaatsen en dan er het beste van hopen, het is een continu proces van monitoren, verbeteren en testen. Om de sociale media op peil te krijgen én houden is tijd en kennis nodig. Door jouw sociale media uit te besteden haal je beiden in één klap in huis. Na een uitgebreide intake om elkaar, maar vooral jouw bedrijf en doelen te leren kennen maak ik een strategie voor de sociale media inzet en na goedkeuring wordt op basis hiervan de eerste content planning opgesteld. Vanaf dat moment worden de berichten wekelijks gepost en gemonitord. Nieuwe content wordt in de planning gezet en de resultaten bijgehouden.

Het uitbesteden van jouw sociale media is ook nog eens flexibel; je zit niet vast aan contracten of medewerkers, maar je kunt gericht hulp inschakelen waar nodig.

Jouw sociale media in goede handen

Door jouw sociale media posts uit te besteden kun je zonder zorgen zichtbaar worden op sociale media. De uitbesteding omvat alles wat nodig is om jouw sociale media strategie in goede banen te leiden, waaronder:

intake

Het succesvol inzetten van sociale media vereist dat ik jouw bedrijf begrijp en jouw doelen, wensen en huidige content plan en resultaten uit het verleden ken.

strategie

Een goede strategie is de basis. Daarom ontvang je een strategie op maat voor de besproken kanalen. Dit wordt de rode draad én stok achter de deur.

posten

Moment supreme: jouw sociale media content plan wordt gemaakt en de eerste berichten worden ingepland. Jij levert beeld aan en ik regel de rest.

monitoring

Mijn persoonlijke favoriet: het monitoren en bijsturen van de eerste resultaten. Ook de maandelijkse rapporten horen erbij.

optimalisatie

Op basis van de resultaten wordt de content planning bijgestuurd en geoptimaliseerd. Belangrijk om jouw doelen te behalen en te groeien.

Resultaten uit het verleden, bieden geen garantie voor de toekomst

Maar ze zijn wel heel leuk om te delen! Alle onderstaande resultaten zijn het afgelopen jaar behaald. Zonder gekke trucjes, maar mét een duidelijke strategie, evaluaties en optimalisatie.

%

Meer engagement op posts

In de eerste 3 maanden na start sociale media uitbesteding. Door een heldere strategie en continuïteit.
– Fysieke winkel –

%

meer klikken naar de website

Binnen 2 maanden door met een duidelijke strategie te posten op sociale media (organisch)
– Retail + e-commerce –

%

Meer engagement op posts

Binnen 6 maanden door bijsturing van de content, meer focus op de juiste kanalen en goede CTA’s in te zetten
– Fashion industry (international) –

%

Meer klikken naar de website

Behaald in 3 maanden na start sociale media uitbesteding. Door een duidelijke strategie en verbetering van de content.
– B2B organisatie –

De mogelijkheden

Het volledig uitbesteden van jouw sociale media planning bestaat standaard uit verschillende onderdelen en is van daaruit geheel naar wens uit te breiden. Hierbij kun je denken aan:

  • Intakegesprek
  • Nulmeting kanalen
  • Strategie bepaling
  • Instellen kanalen
  • Maandelijkse content planning
  • Inplannen en onderhouden van de posts
  • Doorlopende monitoring en optimalisatie
  • Maandelijkse rapportage en bespreking
  • Web care: het antwoorden op reacties en berichten
  • Voor Facebook, Instagram, Pinterest en  LinkedIn

Bovenstaand zijn voorbeelden van wat er mogelijk is. Uitbesteding is echter altijd maatwerk, omdat jouw bedrijf, doelgroep en doelen uniek zijn. Plan dus gerust een kennismaking in en ontvang een vrijblijvende offerte op maat.

Veelgestelde vragen over sociale media uitbesteding

Hoe veel tijd ben ik eraan kwijt?

Het uitbesteden van de sociale media ontzorgt je in verschillende opzichten. Je hoeft niet zelf aan de slag om elke week/maand weer nieuwe berichten te bedenken en bent van deze ‘last’ af. Geen twijfels meer wat wel of niet werkt, want ook dat optimaliseer ik voor je. Kortom: het scheelt je veel tijd en mentale capaciteit.

Daarnaast levert het je op dat je zonder zorgen goedlopende sociale media kanalen hebt, die werken voor je volgens een vooraf bepaalde strategie, welke steeds beter zullen gaan presteren.

Toch vraag ik een kleine tijdsinvestering van je, welke met name tijdens de opstart van de samenwerking plaats zal vinden. Houd rekening met 1-3 uur bij de start van de samenwerking.
Daarnaast vinden de meeste ondernemers het prettig om vooraf de content goed te keuren voordat ik deze voor je post. Houd rekening met 30 min per twee weken om de berichten na te lopen.

Ten slotte ontvang je een maandelijks rapport (digitaal)met de laatste resultaten om door te nemen en hebben we elk kwartaal een meeting van 1-2 uur om de voortgang en strategie te bespreken.

Ik wil meerdere kanalen uitbesteden, kan dat?

Absoluut! Geheel in overleg maken we een keuze in welke kanalen voor jou geschikt zijn en voor welke van deze kanalen je al dan geen uitbesteding wilt.

Zit ik vast aan een contract of abonnement?

Nee. Wanneer jij met mij gaat samenwerken, hoef je nergens aan vast te zitten.

Ik stel op basis van de intake gesprek een vrijblijvende offerte op van wat wij hebben afgesproken en je hebt daarbij de mogelijkheid om al dan geen periode vast te leggen. Wanneer je er voor kiest geen periode te koppelen aan de uitbesteding, dan ben je vrij om maandelijks onze samenwerking op te zeggen.

Mijn ervaring is dat de bedrijven waarmee ik werk in de meeste gevallen meerdere jaren willen samenwerken.

Toch kan het altijd gebeuren dat de klik er niet is of dat het toch niet werkt en dan is het voor ons allebei prettig wanneer de samenwerking maandelijks aangepast of gestopt kan worden.

Zie ook de algemene voorwaarden.

Kan ik ook mijn online campagnes uitbesteden?

Jazeker! Bekijk hier meer informatie over online campagnes uitbesteden.

Een combinatie van beiden, dus een totaal pakket van een complete sociale media marketing uitbesteding is ook mogelijk. Plan een afspraak in om de mogelijkheden te bespreken.